16 listopada obchodzony jest na całym świecie Międzynarodowy Dzień Tolerancji.
21 listopada obchodzony jest dzień pełen uśmiechów, dobrych uczynków i pozytywnych emocji, czyli „ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ”
W naszej szkole obchody tych dni miały miejsce pod hasłem : „Szanuj kolegę swego jak siebie samego – tolerancyjny, nie znaczy obojętny”.
Uczniowie wrzucali do skrzynki życzliwe kartki z pozdrowieniami i podziękowaniami, które następnie Samorząd Uczniowski przekazał odbiorcom.
W Światowym Dniu Tolerancji chcieliśmy zaprotestować przeciwko agresji, nietolerancji i przemocy. W tym celu uczniowie wykonali łańcuch tolerancji i życzliwości .
W konkursie na najbardziej życzliwego ucznia w szkole zwyciężyła uczennica klasy VII Marta Tałaj, która otrzymała Certyfikat Życzliwości.
A w konkursie na przepis na ciasto życzliwości zwyciężyła klasa II gimnazjum.
Przepis na ciasto życzliwości
– klasa II gimnazjum wraz z wychowawcą Panią Renatą Zmysłowską
Składniki:
2 garście uśmiechu
1 szklanka dobrych manier
2 szczypty magicznych przypraw: proszę, dziękuję, przepraszam
1 kg serdeczności
2 garście przyjaźni
Wykonanie:
Pozytywnie się nastawić, wymieszać składniki, włożyć do formy w kształcie serca, ogrzewać ciepłem miłych słów i uczuć przez cały dzień!
Ważne:
Podziel się z innymi